Doelgroepanalyse

Voor je online marketing is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is en wat hen beweegt. Voor we een website voor je gaan bouwen, voeren we dan ook liefst een doelgroepanalyse uit om je doelgroep zo optimaal en efficiënt mogelijk te bereiken.

Doelgroepanalyse is niet alleen nodig als je met een nieuw product of nieuwe dienst op de markt komt. Het is ook een haast onmisbare stap in het laten bouwen van een website. 

Waarom doelgroepanalyse?

Goed, misschien weet je wel wie je doelgroep is. Maar weet je ook wat je doelgroep verwacht en wenst van je website? Het antwoord daarop helpt bij ontwikkelen van je website. In het design, de gebruikerservaring én de content. 

Doelgroepanalyse gebeurt vóór we starten met het ontwerpen, bouwen en vullen van je website. Zo kunnen we tot in de diepste vezels van je nieuwe site rekening houden met de behoeften en wensen van je doelgroep, om deze zo effectief mogelijk te bereiken.

Resultaten doelgroepanalyse

Een doelgroepanalyse geeft jou diepgaand inzicht in je belangrijkste doelgroep(en) en welke klantsegmenten daarin vertegenwoordigd zijn. Waarschijnlijk heb je meer dan één belangrijke doelgroep. En elke doelgroep kun je vaak ook nog verder segmenteren. Die doelgroepsegmentatie vertalen we naar persona’s, waardoor we een goed beeld krijgen van de bezoekers van je website.

Wat kost doelgroepanalyse laten uitvoeren?

Doelgroepanalyse is geen aparte dienst die we aanbieden. Het is een stap in het proces van het laten bouwen van je website. Een doelgroepanalyse is standaard onderdeel van bepaalde pakketten die we aanbieden.

Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Laat je gegevens achter. Wij bellen je binnen 2 uur terug.

    Ik wil meer weten over: