Website Optimalisatie: een alternatief voor een nieuwe website

Website optimalisatie is een alternatief voor het bouwen van een geheel nieuwe website. Het is een proces waarbij een website wordt verbeterd om beter te presteren en de gebruikerservaring te optimaliseren.

Door een grondige analyse van de website te maken, kunnen zwakke punten worden geïdentificeerd en verbeteringen worden aangebracht om de algehele prestaties te verbeteren.

Het kan in bepaalde situaties een verstandige overweging zijn om je website te optimaliseren. Wat is een goede website en moet ik optimaliseren voor Google? We leggen het in dit artikel uit.

Wat is website optimalisatie en waarom zou je?

Website optimalisatie is het proces van het maken van veranderingen aan je website zodat deze beter kan presteren in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. De optimalisatie omvat vele aspecten, variërend van het optimaliseren van de content op je website tot het verbeteren van de achterliggende code van jouw website. Deze aanpak kan de vindbaarheidvan je website te vergroten, wat kan leiden tot meer bezoekers, uiteindelijk, meer verkopen op de website.

Het voordeel van het optimaliseren van een bestaande website is dat dit vaak kosteneffectiever is dan het volledig opnieuw bouwen van een website. Bovendien behoudt u de bestaande functionaliteiten en inhoud, waardoor u minder tijd en moeite hoeft te investeren in het creëren van nieuwe inhoud.

Het optimaliseren van uw website kan ook helpen om uw online aanwezigheid te versterken en uw bedrijf te laten groeien. Door te investeren in website optimalisatie, kunt u de prestaties van uw website verbeteren, de gebruikerservaring verbeteren en uiteindelijk meer leads en omzet genereren.

Voor wie is website optimalisatie belangrijk?

Website optimalisatie is belangrijk voor iedereen met een website of webshop die meer verkeer wil genereren, meer via je website wilt verkopen, of leads wilt verzamelen. Als je meer bezoekers naar je website wilt leiden, dan is het optimaliseren van je website een essentiële stap.

Niet alleen kan een geoptimaliseerde website je helpen om hoger te ranken in de Google het kan ook de user experience zoals dat heet, verbeteren, wat kan leiden tot hogere conversiepercentages. Het gaat dus niet alleen om een betere vindbaarheid van je website, maar ook of alles op de website vindbaar en bereikbaar is voor de bezoeker. Dit omvat allemaal ook conversie optimalisatie.

Wat zijn technische website optimalisaties?

Technische website optimalisatie, ook bekend als technische SEO, omvat de verbetering van de technische aspecten van je website om de vindbaarheid in te verhogen. Dit omvat het optimaliseren van de structuur van je website, het verbeteren van de laadsnelheid van de pagina’s op jouw website, en het zorgen voor een mobielvriendelijk ontwerp.

Door het uitvoeren van technische optimalisaties op je website, kun je de manier waarop zoekmachines zoals Google jouw websitezien en begrijpen, verbeteren.

Optimaliseren voor het algoritme of voor bezoekers?

Bij het optimaliseren van je site is het belangrijk om te onthouden dat je niet alleen optimaliseert voor het algoritme van Google, maar ook voor je bezoekers. Terwijl je wilt dat jouw website goed presteert in de zoekresultaten, is het net zo belangrijk – zo niet belangrijker – dat je bezoekers een positieve ervaring hebben als ze op jouw website terecht komen.

Dit omvat het leveren van hoogwaardige content, het zorgen voor een goede navigatie en het zorgen voor een goede gebruiksvriendelijkheid van je website.

Uit welke componenten bestaat SEO optimalisatie?

SEO optimalisatie bestaat uit verschillende componenten, waaronder technische SEO, on-page SEO en off-page optimalisatie. Technische SEO gaat over het optimaliseren van de technische aspecten van jouw site, zoals de snelheid en mobielvriendelijkheid.

On-page SEO gaat over het optimaliseren van de content en zoekwoorden op je website, terwijl off-page optimalisatie gaat over factoren buiten jouw site, zoals backlinks.

Geoptimaliseerd voor zoekmachines

Het optimaliseren van je website voor Google is iets dat je soms voor een deel zelf kunt doen. Er zijn tal van tools, waaronder Google Analytics, HotJar en Google Search Console, die je kunt gebruiken om inzicht te krijgen in hoe je website presteert en waar er ruimte is voor verbetering.

Je kunt bijvoorbeeld experimenteren met het veranderen van de inhoud of de structuur van je website om te zien hoe dit de ranking in Google beïnvloedt.

Optimalisatie van je website door externe factoren

Naast het optimaliseren van je eigen website, zijn er ook externe factoren die een rol spelen bij het bepalen van je rankingin Google. Dit omvat off-page strategieën zoals het bouwen van backlinks naar je website van andere relevante en gezaghebbende websites.

Door andere websites naar jouw site te laten verwijzen, kan Google zien dat je website als betrouwbaar en waardevol wordt beschouwd, wat je ranking in de organische zoekresultaten van Google kan verbeteren.

Optimaliseren voor conversies en gebruiksvriendelijkheid (UX)

Een ander belangrijk aspect van website optimalisatie is het optimaliseren voor conversies en gebruiksvriendelijkheid, ook wel bekend als UX (User Experience ook usability optimalisatie genoemd). Een gebruiksvriendelijke website kan de ervaring van bezoekers verbeteren en kan leiden tot hogere conversieratio’s.

Je kunt bijvoorbeeld de call to action op je website optimaliseren om bezoekers te leiden naar de actie die je wilt dat ze ondernemen, of je kunt de structuur van je website optimaliseren om ervoor te zorgen dat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Zelf s een goede menu-structuur draagt sterk bij aan conversies op de website.

Hulp nodig of je website laten optimaliseren door specialisten?

Hoewel het mogelijk is om veel van de website optimalisatie zelf te doen, kan het inschakelen van een SEO-specialist waardevol zijn, vooral als je niet de tijd of expertise hebt om je te verdiepen in de complexiteiten van SEO. Een SEO-specialist kan een grondige analyse van je website uitvoeren, de gebieden identificeren die verbetering behoeven, en een strategie implementeren die resultaten oplevert.

Gratis laten onderzoeken of je website geschikt is voor (alleen) optimalisatie?

Indien gewenst kunnen wij kosteloos je website onderzoeken om te zien of er slechts aanpassingen nodig zijn om de website van jouw organisatie beter te maken. We kunnen verschillende aspecten van je website analyseren, variërend van de algehele lay-out en ontwerp tot de gebruikte technologieën en de optimalisatie voor zoekmachines.

We gaan context-specifiek te werk en zullen dus kijken naar de doelen van jouw organisatie en hoe je website daaraan kan bijdragen. Dit kan onder andere bestaan uit het verbeteren van de gebruikerservaring, het vergroten van de online zichtbaarheid of het automatiseren van bepaalde processen.

Na ons onderzoek zullen we een rapport leveren met onze bevindingen en aanbevelingen voor mogelijke verbeteringen. We zullen dit rapport dan met jou bespreken en eventuele vragen, die je mogelijkerwijs hebt, beantwoorden.

Het is belangrijk om te vermelden dat dit een geheel vrijblijvende service is. We bieden deze omdat we geloven in de waarde die we kunnen brengen en we zijn ervan overtuigd dat je na het zien van onze werkzaamheden de meerwaarde van onze diensten zult inzien. Wil je hiervan gebruik maken, neem dan gerust contact met ons op.

Je wilt gewoon een website hebben die je geld oplevert – geen hoofdpijn en stress

Het liefst laat je die maken door één partij die alles voor je regelt, waardoor je:

  • meer en betere klanten krijgt
  • zelf geen omkijken hebt naar je website
  • een website hebt waar concurrenten jaloers op zijn
  • gegarandeerd een salesmachine krijgt die je resultaten geeft
  • te maken hebt met één contactpersoon, in plaats van een handvol

Volg ons ook op socialmedia!