Maak indruk op je websitebezoekers met een spetterende “over ons”-pagina

Je websitebezoekers willen niet alleen weten welke producten of diensten je aanbiedt, maar zijn ook oprecht geïnteresseerd in jouw bedrijf. Mensen kopen immers van mensen. Je ‘over ons’-pagina is dus meer dan een moetje op je website en biedt je de kans om mensen te overtuigen juist met jou in zee te gaan.

Natuurlijk: je ‘over ons’-pagina is een cruciaal onderdeel van je website en – na je homepage – de op één na meest bezochte pagina op je site. Tenzij je Heineken, ING of Philips bent en bezoekers je bedrijf al kennen. Als je met je homepage een goede eerste indruk wilt maken, is je ‘over ons’-pagina dé mogelijkheid om geïnteresseerde websitebezoekers te boeien en inspireren met jouw verhaal. 

Voorbeelden van goede (en slechte) ‘over ons’-pagina’s? Die zijn er genoeg. Kun je wat leren van deze best (en worst) practises? Zeker. Maar een standaard is er niet. Een goed voorbeeld gebruiken als onderlegger voor je eigen ‘over ons’-pagina? Vergeet het maar. Dat werkt niet.

Wat wel werkt om je merk te versterken? De volgende vijf adviezen en tips toepassen op jouw ‘over ons’-pagina. 

Vertel jouw (authentieke) verhaal

Mensen zijn gek op verhalen. We zijn er allemaal mee opgegroeid. Vertel op je ‘over ons’-pagina het verhaal van jouw bedrijf. Waar je nu staat en hoe je daar bent gekomen. Doe dat op een authentieke manier. Wees open en eerlijk.

Vertel oprecht over de hoogte- en dieptepunten die je gebracht hebben waar je nu staat. Pas storytelling toe. Gebruik een persoonlijke toon. Laat zien dat je organisatie menselijk is. Wie ben je? Waarom doe je wat je doet? En wat wil je bereiken? Vertel een authentiek verhaal en creëer zo een persoonlijke band met je websitebezoekers.

Geef je bedrijf een gezicht

Ben je een zzp’er? Introduceer jezelf. Heb je een team? Stel je teamleden voor aan je bezoekers. Van de mensen vóór tot achter de schermen. Niet alleen ‘die’ accountmanager of klantenservicemedewerker met wie klanten straks kennismaken, maar ook de stille krachten achter de schermen, die IT-oplossingen in elkaar knutselen of klantorders inpakken.

Als kleine onderneming kun je vrij eenvoudig iedereen voorstellen. Als middelgrote of grote onderneming natuurlijk niet. Zorg er in ieder geval voor dat je mensen uit alle geledingen van je organisatie voorstelt. En zoek naar mensen die een inspirerend verhaal te vertellen hebben. Die zijn er zeker.

Maak je ‘over ons’-pagina visueel aantrekkelijk

Tegenwoordig kunnen verhalen haast niet meer zonder beelden. Statisch of bewegend. Oké, de Bijbel is het meest verkochte boek ooit. En de oudere versies hadden geen plaatjes, maar de modernere uitgaven hebben pentekeningen.

Een plaatje zegt écht meer dan duizend woorden. Voeg dan ook afbeeldingen en andere visuele elementen toe aan je ‘over ons’-pagina. Van je medewerkers, werkplek of je producten. Plaatjes versterken je geschreven verhaal. Zorg wel voor originele content. Stockfotografie? Liever niet. En zorg er ook voor dat visuele elementen je website niet onnodig traag maken.

Houd je ‘over ons’-pagina up-to-date

Het is belangrijk je ‘over ons’-pagina regelmatig te updaten. Wat ‘regelmatig’ is? Dat hangt af van veranderingen binnen je bedrijf. Wat je in ieder geval niet wilt, is dat je corporate story ophoudt in 2017, terwijl het inmiddels 2023 is.

Een medewerker aan het woord laten die twee jaar geleden vertrokken is bij je bedrijf en nu voor de concurrent werkt. Of een verouderde visie en missie vertellen op je website die je twee jaar geleden hebt geüpdatet. Vergeet ook niet je contactgegevens consistent bij te werken als deze wijzigen.

Optimaliseer je ‘over ons’-pagina

We kunnen het niet genoeg benadrukken. Een website is nooit af. Behalve updaten, moet je je ‘over ons’-pagina ook constant optimaliseren. Op basis van feedback van gebruikers en regelmatige tests. Wat vandaag werkt, kan morgen immers weer beter. Voor bezoekers én voor zoekmachines. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een aspect waaraan je niet wilt voorbijgaan voor een van de drukst bezochte pagina’s op je website.

Kunnen wij je helpen bij het (her)schrijven van het verhaal voor je ‘over ons’-pagina? Moet je hele website onder handen worden genomen of ben je toe aan een compleet nieuwe? Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jouw website en bedrijf samen verder kunnen laten groeien.

Je wilt gewoon een website hebben die je geld oplevert – geen hoofdpijn en stress

Het liefst laat je die maken door één partij die alles voor je regelt, waardoor je:

  • meer en betere klanten krijgt
  • zelf geen omkijken hebt naar je website
  • een website hebt waar concurrenten jaloers op zijn
  • gegarandeerd een salesmachine krijgt die je resultaten geeft
  • te maken hebt met één contactpersoon, in plaats van een handvol

Volg ons ook op socialmedia!