Website laten optimaliseren

Je website doet niet wat jullie organisatie ervan verwacht. Er komen niet of nauwelijks leads uit, of in ieder geval minder leads dan je berekend had. Tijd voor actie. Maar wordt het dan direct een compleet nieuwe website of haal je simpelweg niet uit de website wat eruit te halen valt? Daar komt website-optimalisatie om de hoek kijken.

Wanneer is website-optimalisatie nodig?

Heb je al eens een externe partij laten kijken naar je website, om te laten beoordelen of daar nog verbeteringen uit te halen vallen?

Website-optimalisatie is belangrijk als je merkt dat je bezoekersaantallen teruglopen of als je geen of weinig klanten haalt uit je website of wanneer je beter gevonden wilt worden in zoekmachines. Het kan ook waardevol zijn om een optimalisatie door te voeren wanneer je website niet meer up-to-date voelt met de huidige digitale trends.

Meer resultaat uit je website

Wil je meer resultaat halen uit je website zonder een nieuwe website te laten bouwen? Kies dan voor het optimaliseren van je website. Laat je website professioneel optimaliseren voor de nieuwste technieken; met focus op conversie, versterkt door krachtige copywriting, en een vernieuwde structuur en opbouw.

De transformatie naar betere prestaties

Vergelijk je website met een krachtige sportauto. Het heeft het vermogen om ongelofelijk goed te presteren, maar iets houdt het tegen: de banden zijn niet optimaal opgepompt, de motor is niet volledig afgesteld, en de stroomlijning kan een stuk beter.

Website-optimalisatie is als het tunen van jouw sportauto — jouw website in dit geval — waardoor deze beter presteert dan ooit.

Laat jouw website professioneel optimaliseren

Je website laten optimaliseren is een slim alternatief voor het vanaf nul opbouwen van een nieuwe website. Het is een minutieus proces waarin we jouw huidige site onder de loep nemen, verbeteren, en haar prestaties opschroeven voor een vlekkeloze rit.

We analyseren je website grondig om de zwakke punten te detecteren en repareren. Wij brengen verbeteringen aan om ervoor te zorgen dat de website zo efficiënt en effectief mogelijk functioneert. De laadtijd vermindert, de vindbaarheid in zoekmachines verbetert, en de conversieratio stijgt.

Wat houdt het in en wat kost het?

Er zijn verschillende facetten waarop je website verbeterd kan worden:

  • Vindbaarheid (SEO)
  • Conversie
  • Techniek
  • UX

De UX van je website kan zowel een technisch als een conversiematig aspect zijn. Welke optimalisatieslagen we maken met je website is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Is je website slecht vindbaar, dan kan een SEO-technische optimalisatie nodig zijn, terwijl een goed vindbare website die (te) weinig leads oplevert juist vooral conversie-optimalisatie nodig heeft. Website optimaliseren is in beiden gevallen een vereiste.

Omdat we werken met professionals die stuk voor stuk expert zijn in hun vakgebied, weet je dat je goed zit bij elke optimalisatie die jouw website nodig heeft.

En de kosten zijn afhankelijk van wat jouw website echt nodig heeft. Die inschatting maken wij graag voor je, zodat je vooraf weet welke investering je doet. Je komt dus niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wat website-optimalisatie je oplevert

Wanneer je jouw website laat optimaliseren, gaat deze in ieder geval meer leads opleveren. Wanneer jouw vindbaarheid beter wordt, krijg je meer bezoekers, en bij een gelijkblijvend conversiepercentage krijg je dus meer leads.

Als jouw vindbaarheid al dik in orde is en we het conversiepercentage kunnen verhogen, levert het je bij gelijkblijvende bezoekersaantallen ook meer leads op.

Technische optimalisatie kan bijdragen aan je SEO door betere prestaties in de zoekmachines, maar ook aan bezoekers die langer op je website blijven en daardoor kansrijkere leads worden.

Investering en rendement van optimalisatie

Of we nu inzetten op SEO, conversie of een combinatie daarvan, de focus is altijd op meer leads en dus meer omzet. Daarbij is het belangrijk te onthouden dat de initiële kosten van optimalisatie zichzelf op de lange termijn terugverdienen door een flinke toename in sales en een hogere klanttevredenheid.

De voordelen van website-optimalisatie

Het voordeel van het optimaliseren van een bestaande website zit hem in de kosteneffectiviteit: het is in de regel minder prijzig dan een gloednieuwe site uit de grond stampen. Je behoudt ook de bestaande functionaliteiten en inhoud, waardoor je minder tijd en energie kwijt bent aan het maken van nieuwe content.

Misschien heb je nog niet zolang geleden je website laten maken, maar haal je er gewoon nog geen leads en klanten uit. Dat moet anders, want jouw concurrent doet dat wel. Website optimaliseren is in dat geval een verstandige keuze.

Door te investeren in website-optimalisatie, boost je niet alleen je online aanwezigheid en zichtbaarheid, maar geef je ook je bedrijf een stevige duw in de rug.

De vergelijking met een sportauto

Denk aan je website als een sportauto die op het punt staat om een spannende race te winnen. Wij zijn je pit-crew: klaar om jouw prestaties te verbeteren, de versnellingsbak te tunen, de gebruikerservaring te verfijnen, en uiteindelijk meer leads en omzet voor je te genereren. Wij maken je website klaar voor een winnende rit.

Plan een gratis consult

Maak op een laagdrempelige manier kennis door een gratis 10-minuten durend website-consult aan te vragen. Zo weet je snel of het nut heeft om je website te laten optimaliseren. Reserveer hieronder direct jouw tijdslot voor een online consult. Een consult is helemaal gratis en je scoort hiermee alvast je eerste 3 verbeterpunten om de conversie op je website te verbeteren.