5 tekenen dat het tijd is om je website te upgraden

Een website is net als een auto. Na verloop van tijd kan het verouderd raken, trager worden of zelfs helemaal vastlopen. In het tijdperk van digitalisering is je website vaak het eerste contactpunt met je klanten. Maar hoe weet je wanneer het tijd is voor een upgrade? Hier zijn vijf tekenen dat jouw online aanwezigheid wellicht een opfrisser kan gebruiken.

1. Je site laadt traag

In de snelle digitale wereld van vandaag verwachten gebruikers dat websites snel en soepel laden. Onderzoeken hebben aangetoond dat een vertraging van slechts een paar seconden in de laadtijd kan leiden tot een aanzienlijke daling van de conversieratio. Als je website trager is dan de concurrentie, loop je mogelijk klanten mis.

2. Je website is niet mobielvriendelijk

Meer dan de helft van het wereldwijde websiteverkeer komt tegenwoordig van mobiele apparaten. Als jouw site niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten, sluit je een groot deel van je potentiële klantenbasis uit. Bovendien beloont Google mobielvriendelijke sites met hogere zoekrankings.

3. Verouderd design

Het ontwerp van je website vertegenwoordigt jouw merk. Een verouderd design kan de perceptie van jouw bedrijf als onprofessioneel of achterhaald bevorderen. Moderne ontwerpprincipes veranderen voortdurend, dus het is essentieel om bij te blijven om relevant te blijven voor je publiek.

4. Slechte gebruikerservaring

Als gebruikers moeite hebben om te vinden wat ze zoeken, of als ze gefrustreerd raken door een onlogische site-indeling, zullen ze waarschijnlijk vertrekken zonder te converteren. Het is cruciaal om regelmatig feedback van gebruikers te verzamelen en de gebruikerservaring dienovereenkomstig aan te passen.

5. Je website is niet beveiligd

Cyberbeveiliging is tegenwoordig een grote zorg. Websites die niet regelmatig worden geüpdatet of die oude, onveilige plugins gebruiken, kunnen kwetsbaar zijn voor aanvallen. Een beveiligingsinbreuk kan leiden tot verlies van klantgegevens en ernstige reputatieschade.

6. Integratieproblemen

Als je website niet goed kan integreren met de nieuwste tools en technologieën die je wilt gebruiken, is dit een teken dat het tijd is voor een update. Van CRM-systemen tot social media plugins, een moderne website moet naadloos kunnen integreren met een scala aan tools om je zakelijke behoeften te ondersteunen.

7. SEO-problemen

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is van cruciaal belang voor het trekken van organisch verkeer naar je site. Als je merkt dat je rankings dalen of als je website niet is geoptimaliseerd voor de nieuwste SEO-richtlijnen, wordt het tijd om serieus te kijken naar een SEO upgrade.

Een dalend aantal dagelijkse organische bezoekers betekent doorgaans dat de technische staat van je website is verslechterd, of dat je content niet meer aansluit op de vraag en behoefte van jouw content-consumer.

8. Onvoldoende contentbeheer

Een flexibel en gebruiksvriendelijk contentmanagementsysteem (CMS) is essentieel voor het regelmatig bijwerken van je website. Als je huidige CMS je beperkt of als het moeilijk is om nieuwe content toe te voegen of te wijzigen, overweeg dan een overstap naar een meer geavanceerd systeem.

Praktische stappen voor een upgrade

  1. Analyseer je huidige websiteprestaties: Voordat je overgaat tot het upgraden, gebruik tools zoals Google PageSpeed Insights of GTmetrix om te begrijpen waar de knelpunten liggen.
  2. Raadpleeg een webdesign professional: Zelfs als je een doe-het-zelf type bent, kan het raadzaam zijn om met een expert te spreken. Ze kunnen inzichten en aanbevelingen bieden die je wellicht over het hoofd hebt gezien.
  3. Plan regelmatige website-audits: Om ervoor te zorgen dat je website up-to-date blijft, plan je jaarlijks een volledige audit. Dit helpt om eventuele problemen vroegtijdig te identificeren en te verhelpen voordat het grotere problemen worden en daadwerkelijk impact op de prestaties gaan hebben.
  4. Feedback van klanten verzamelen: Er gaat niets boven directe feedback van degenen die je site gebruiken. Overweeg enquêtes of feedbackformulieren om te begrijpen wat je publiek van je huidige website vindt en waar verbeteringen nodig zijn.
  5. Blijf op de hoogte van trends: Webdesign en technologie evolueren snel. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste trends en best practices, zodat je website altijd aan de verwachtingen van je bezoekers voldoet.
  6. Test regelmatig: Voer A/B-tests uit op je website om te begrijpen welke ontwerpelementen of content het meest effectief zijn bij het bereiken van je zakelijke doelstellingen. Op basis van de resultaten kun je voortdurend verfijningen aanbrengen om de prestaties van je site te optimaliseren. Een voorbeeld van een gratis A/B testing tool is HotJar.

Je wilt gewoon een website hebben die je geld oplevert – geen hoofdpijn en stress

Het liefst laat je die maken door één partij die alles voor je regelt, waardoor je:

  • meer en betere klanten krijgt
  • zelf geen omkijken hebt naar je website
  • een website hebt waar concurrenten jaloers op zijn
  • gegarandeerd een salesmachine krijgt die je resultaten geeft
  • te maken hebt met één contactpersoon, in plaats van een handvol

Volg ons ook op socialmedia!