< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is platte HTML?

Platte HTML, ook bekend als statische HTML, verwijst naar webpagina’s die direct worden geladen zoals ze zijn opgeslagen op de server, zonder de noodzaak van server-side scripting of database query’s. Dit betekent dat elke gebruiker dezelfde versie van de pagina ziet.

Kenmerken van platte HTML

• Snelheid: Platte HTML-pagina’s laden meestal sneller omdat ze minder verwerkingskracht vereisen.
  • Eenvoud: Gemakkelijk te maken en te onderhouden zonder complexe databases of backend logica.
  • Veiligheid: Minder kwetsbaar voor bepaalde soorten cyberaanvallen omdat er geen dynamische content of database-interacties zijn.

Praktijkvoorbeelden

1. Persoonlijke website: Een eenvoudige site die een cv of portfolio toont, kan effectief gebruikmaken van platte HTML om informatie snel en efficiënt te presenteren.
  2. Marketing landingpagina: Een promotiepagina voor een specifiek product of evenement, ontworpen om snel te laden en bezoekers te informeren zonder afleiding.
  3. Informatieve site: Websites voor kleine gemeenschappen, zoals bibliotheken of scholen, kunnen platte HTML gebruiken om belangrijke informatie toegankelijk en betrouwbaar te presenteren.

Zowel caching als platte HTML spelen een belangrijke rol in het optimaliseren van de prestaties en gebruikerservaring van websites.

Inhoudsopgave