Wanneer nieuwsbrief versturen?: geen eenduidige oplossing

Nieuwsbrief versturen op het juiste moment kan de effectiviteit van je e-mailmarketing sterk verbeteren. Door de juiste timing zorg je ervoor dat je e-mails vaker geopend en gelezen worden. Wanneer is het beste moment om een nieuwsbrief te versturen?

Key takeaways

  1. Timing variëert per doelgroep: Verstuur je nieuwsbrief op basis van de gewoontes en routines van je publiek.
  2. Personalisatie en segmentatie verhogen betrokkenheid: Door je nieuwsbrief te personaliseren en te segmenteren, vergroot je de kans dat je lezers daadwerkelijk betrokken raken.
  3. Test en optimaliseer voortdurend: Voer regelmatig A/B-tests uit om de effectiviteit van je nieuwsbrieven te verbeteren.

Het belang van timing bij het versturen van nieuwsbrieven

De vraag “wanneer nieuwsbrief versturen?” is een veelgestelde in e-mailmarketing. Helaas is er geen eenduidig antwoord, want de beste tijd hangt af van verschillende factoren zoals het soort nieuwsbrief en de doelgroep. De timing van je nieuwsbrief kan echter een groot verschil maken in hoe vaak je e-mails worden geopend en gelezen.

Waarom je wilt weten wanneer nieuwsbrieven worden geopend

Als je een nieuwsbrief verstuurt, wil je dat deze gelezen wordt. Dit verhoogt de kans dat ontvangers niet alleen lezen, maar ook klikken op links in de nieuwsbrief, wat cruciaal is voor het succes van je e-mailcampagnes.

Wanneer nieuwsbrief versturen?

De beste tijd om een nieuwsbrief te versturen, hangt af van het soort nieuwsbrief, de doelgroep en het doel van de nieuwsbrief. Zie je abonnees niet als e-mailadressen, maar als mensen met banen en families. Dit helpt je in te schatten wanneer ze tijd hebben om je e-mails te lezen.

Personalisatie: sleutel tot meer betrokkenheid

Een vaak over het hoofd gezien aspect van e-mailmarketing is personalisatie. Door je abonnees niet als een lijst e-mailadressen te zien maar als individuen met unieke interesses, kun je de effectiviteit van je nieuwsbrieven aanzienlijk verbeteren.

  • Segmentatie van de mailinglijst: Begin met het segmenteren van je abonneelijst op basis van relevante criteria, zoals demografische gegevens of eerdere aankoopgeschiedenis. Dit zorgt ervoor dat je gerichte en relevante inhoud naar verschillende delen van je mailinglijst stuurt, wat de kans op betrokkenheid verhoogt.
  • Gepersonaliseerde content: Gebruik de informatie die je hebt van je abonnees om inhoud te personaliseren. Dit kan zo eenvoudig zijn als het opnemen van de naam van de ontvanger in de aanhef, wat een gevoel van persoonlijke aandacht creëert.
  • Testen en aanpassen: Voer A/B-tests uit op je gepersonaliseerde e-mails om te zien wat werkt en wat niet. Analyseer de resultaten om je communicatie te blijven verfijnen.

Effect van timing op de open-rates en click-rates

Volgens een rapport van “E-mail Marketing Agency” uit 2021 kan het verzenden van e-mails op het juiste tijdstip de open-rates met wel 20% verhogen. Uit onderzoek blijkt dat donderdag om 10.00 uur de beste tijd is om nieuwsbrieven te versturen, omdat veel mensen dan in de buurt van hun computer zijn en vrije tijd hebben.

Beste dagen voor B2C en B2B

Voor B2C-nieuwsbrieven is dinsdag de dag met de hoogste open-rate (36%) en voor B2B-nieuwsbrieven is zondag het beste (35%). B2B-nieuwsbrieven hebben de hoogste click-rates op vrijdag (4,65%).

Op welk moment van de dag?

De beste tijd om nieuwsbrieven te versturen is wanneer je abonnees waarschijnlijk tijd hebben om ze te lezen, meestal vroeg in de ochtend of tijdens de lunchpauze. Probeer verschillende tijdstippen en analyseer de resultaten om te zien wat het beste werkt voor jouw publiek.

Tot slot

De beste tijd om een nieuwsbrief te versturen hangt af van je doelen en je publiek. Timing is van groot belang voor het succes van je nieuwsbrieven. Door te testen en te optimaliseren, kun je de effectiviteit van je e-mailmarketingcampagnes aanzienlijk verbeteren.

Je wilt gewoon een website hebben die je geld oplevert – geen hoofdpijn en stress

Het liefst laat je die maken door één partij die alles voor je regelt, waardoor je:

  • meer en betere klanten krijgt
  • zelf geen omkijken hebt naar je website
  • een website hebt waar concurrenten jaloers op zijn
  • gegarandeerd een salesmachine krijgt die je resultaten geeft
  • te maken hebt met één contactpersoon, in plaats van een handvol

Volg ons ook op socialmedia!