De kracht van e-mailmarketing: waarom het nog steeds belangrijk is

In een tijdperk waarin social media en andere digitale communicatiekanalen de overhand lijken te hebben, zou je denken dat e-mailmarketing verouderd is. Toch is niets minder waar. E-mailmarketing blijft een krachtig en effectief instrument voor bedrijven en marketeers. In dit blog leggen we kort uit waarom e-mailmarketing nog steeds belangrijk is en hoe je het kunt inzetten om je doelen te bereiken.

E-mailmarketing biedt uitstekende ROI en conversie

Een van de belangrijkste redenen waarom e-mailmarketing nog steeds zo relevant is, heeft te maken met de return on investment (ROI). Uit diverse onderzoeken blijkt dat e-mailmarketing een uitstekende ROI biedt, soms wel oplopend tot 3800% of meer.

Dit betekent dat voor elke euro die je investeert in e-mailmarketing, je gemiddeld €38 aan omzet kunt genereren. In 2019 waren de opbrengsten van iedere in e-mailmarketing geïnvesteerde euro zelfs 42 euro. Deze cijfers zijn in geen geval een garantie. Wel geeft het een goede indicatie van wat je voorzichtig kunt verwachten. In dit artikel lees je meer over e-mailmarketing.

Dit is uiteraard afhankelijk van je doelgroep en de branche waarin je opereert. Daarnaast zorgt e-mailmarketing voor een hoge conversie. In vergelijking met andere marketingkanalen, zoals social media of Google Ads, leidt e-mailmarketing vaak tot een hoger percentage aan bezoekers die daadwerkelijk klant worden of een aankoop doen.

Waarom is e-mailmarketing zo effectief?

De reden hiervoor is dat e-mails vaak gericht zijn op een specifieke doelgroep, waardoor ze relevanter zijn voor de ontvanger.

Maar er zijn meer redenen waarom e-mailmarketing een krachtig marketingkanaal is voor elke onderneming. Subscribers van je nieuwsbrief of mailinglijst hebben zich ooit zelf aangemeld om je mails of nieuwsbrieven te ontvangen. Zij staan dus open om wekelijks informatie van je te ontvangen. Zij zijn al geïnteresseerd en blijven op deze manier lauwe contacten.

Nog een reden is; omdat ontvangers van je nieuwsbrief door lead nurturing aan je je merk gebonden blijven, draagt het bij aan de in het artikel “Online Marketing Funnel” genoemde touch-points. Iemand brengt meer tijd bij je door dus verhoogt dit de kans op conversie aanzienlijk.

Personalisatie en segmentatie met e-mailmarketing

E-mailmarketing stelt je in staat om je boodschap op maat te maken voor de ontvanger. Door gebruik te maken van personalisatie en segmentatie, kun je e-mails versturen die nauw aansluiten bij de interesses en behoeften van je doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van de naam van de ontvanger, het aanbieden van producten op basis van eerdere aankopen of het versturen van nieuwsbrieven die afgestemd zijn op de voorkeuren van de lezer.

Dit zorgt ervoor dat e-mails beter gelezen en gewaardeerd worden door de ontvanger. Bovendien vergroot het de kans op een positieve respons, zoals het openen van een e-mail, het klikken op een link of het doen van een aankoop.

E-mailmarketing voor het opbouwen van klantrelaties

Een ander belangrijk aspect van e-mailmarketing is het opbouwen en onderhouden van relaties met je klanten. Door regelmatig waardevolle en relevante content te delen via e-mails, blijf je in contact met je doelgroep en versterk je de relatie. Dit zorgt voor een betere klantloyaliteit en verhoogt de kans op herhaalaankopen.

E-mailmarketing stelt je ook in staat om feedback te verzamelen en in te spelen op de behoeften van je klanten. Door bijvoorbeeld klanttevredenheidsonderzoeken te versturen of vragen te stellen over hun ervaring met je producten of diensten, krijg je waardevolle inzichten die je kunt gebruiken om je aanbod te verbeteren.

E-mailmarketing is dus nog steeds spot on

E-mailmarketing mag dan misschien als een ouderwets kanaal worden gezien, het is zeker niet achterhaald. De kracht van e-mailmarketing zit in de uitstekende ROI, hoge conversie, personalisatie, segmentatie en de mogelijkheid om duurzame klantrelaties op te bouwen. Deze factoren maken e-mailmarketing nog steeds een essentieel onderdeel van een succesvolle marketingstrategie.

Investeer in het ontwikkelen en optimaliseren van je e-mailmarketingcampagnes om de kracht ervan te benutten. Zorg voor relevante, gepersonaliseerde content die aansluit bij de behoeften en interesses van je doelgroep.

Blijf in contact met je klanten en verzamel waardevolle feedback om je aanbod te verbeteren. Op deze manier draagt e-mailmarketing bij aan het succes van je bedrijf en helpt het je om je doelen te bereiken. In het artikel “Wat is e-mailmarketing en hoe effectief is het“, lees je nog meer over de effectiviteit en inzetbaarheid van e-mailmarketing.

Wil je meer weten over e-mailmarketing of informatie over de mogelijkheden en tarieven om e-mailmarketing ook binnen jouw organisatie in te zetten, neem dan contact met ons op.

Je wilt gewoon een website hebben die je geld oplevert – geen hoofdpijn en stress

Het liefst laat je die maken door één partij die alles voor je regelt, waardoor je:

  • meer en betere klanten krijgt
  • zelf geen omkijken hebt naar je website
  • een website hebt waar concurrenten jaloers op zijn
  • gegarandeerd een salesmachine krijgt die je resultaten geeft
  • te maken hebt met één contactpersoon, in plaats van een handvol

Volg ons ook op socialmedia!